Alfa Dalgası Nedir?

 


Alman psikiyatri doktoru Hans Berger, 1924 yılında, telepatik olaylarla ilgili araştırmalarında herhangi bir kaza sonucu kafatasında zedelenme meydana gelen bireylerin elektriği faaliyetini ölçtü. Çalışmasının sonucunda, beyin hücrelerindeki faaliyetin karmaşık bir yapıya sahip olmayıp, dalgalar ya da beyinsel ritimler halinde düzenlendiğini saptadı. Bulduğu ilk düzenli ritim, alfa ismini verdiği dalga seviyesi oldu. Bu dalga, saniyede ortalama 8 – 14 devirlik bir frekanstaydı. Amplitüdü ise 100 mikrovoltdu.

1934’de İngiliz Lord Edgar Adrian ve B.C.H. Matthews, yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Berger’in haklı olduğunu gördüler. Bilinçli bir süjede tekdüze bir faaliyet meydana gelebiliyordu. Alfa ritmi “uyku ile uyanıklık arası” bir hale rastlıyordu. Genellikle tam bir duyumsal ve zihinsel dinlenme, sükunet halidir.

Sadece alfa dalgası değil, 14 Hertz’den büyük beta, 4–7 hertz’lik teta, 3 hertz’den küçük delta dalgaları da keşfedildi. Tıpta, parapsikolojide, eğitimde bu dalgalarla ilgili geniş araştırmalar yapılmaktadır. Metapsişik çalışmalarda iyi telepatlar, kendilerini “tamamen gevşek ama dikkatli” bir halde tutarlar. “Gevşek bir dikkat, mevcut olmayan bir nokta üzerine konsantre olmak” halinde bulunarak alfa ritmini düzenli olarak üretirler. DDA olaylarında alfa ritmi önemli bir yer tutar özellikle telepati ile alfa ritmi arasında esaslı bir ilişki vardır.

Zihin kontrolü yapmak, hiçbir şey düşünmeden sakin bir şekilde dalgalara bakmak, derin gevşeme haline girmek, gözleri alnın ortasındaki bir noktaya yönelterek bakmak, (yogi şaşılığı), aynı kelimeyi durmadan tekrarlamak, aynı ritim ve tonda bir sesi dinlemek alfa dalgalarının meydana gelmesine sebep olurlar. Bir gürültü ve duyusal uyaran karşısında EEG cihazında “durma reaksiyonu” gözükmez. Monoton sesler, davul sesi, mantralar bu alışkanlığa yardım eden öğelerdir. Zihninde alfa dalgalarını kolayca meydana getirebilen kişiler bulunmaktadır fakat derin gevşeme hali alfa dalgalarının ortaya çıkmasında önemli bir etki yaratır. Alfa seviyesinde zihinsel imgeler, hayaller ortaya çıkar. “Yaratıcı trans”, imajların birbirini art arda davet etmesini kolaylaştıran bir süreçtir.
Alfa Dalgası Nedir? Alfa Dalgası Nedir? ParanormalTR Alman psikiyatri doktoru Hans Berger, 1924 yılında, telepatik olaylarla ilgili araştırmalarında herhangi bir kaza sonucu kafatasında zedelen... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved