13 Sayisinin Gizemi

 


On üç sayısının uğursuzluğu bilimsel bir çağda olmamıza rağmen hala neden dillerden düşmez oniki veya ondört değilde illa onüç bunun hikayesin kısaca açıklayalım:

Onüç sayısı uğursuzluğun temeli sayılmıştır. Onüç sayısının uğursuzluğunun temelini Hz.İsa nın son akşam yemeğini oniki havarisiyle birlikte yediği zaman kendisiyle birlikte sofrada toplam olarak onüç kişi vardır ve Hz.İsanın başına gelenler de herkes tarafından bilinmektedir.Ancak bu varsayım ilk bakışta mantıklı görünüyorsa da onüç sayısının uğursuzluk getirmesiyle ilgili inanışın İsadan çok daha öncelere dayanmasını açıklayamaktadır.


İskandinav mitolojisinde şöyle bir olay anlatılmaktadır:Tanrı Odin'in ölen kahramanların ruhlarının sonsuz mutluluk içinde yaşadıkları sarayında bir ziyafet verilmektedir.bu ziyarete onbir kişi davetlidir.Bir de daveti düzenleyen Tanrı Odinin oğlu Baldur bulunmaktadır.Tümü birden oniki kişi olmaktadır.Ancak ziyafet çok kısa bir süre sonra davetsiz bir misafir gelir.Bu Baldurun ölümüne yol açan kötü bir ruhtur.aslında.Görüldüğü gibi her iki anlatımda da onüçüncü kişinin ihaneti söz konusudur.Ve her iki olayda da ihanet ölümle sonuçlanmaktadır.

Kimi yerlerde sofradan ilk ayrılanın başına kötü şeyler geelceği yolunda bir inanış vardır.Kimi yerlerde ise sofradan en son ayrılanın başına kötü şeyler geleceğine inanılır.İngilterenin Oxfordshire kentinde de bir odada oniki kişiyle birlikte bulunmak özellikle de aynı odada oniki kişi daha varken kapının yanında bulunmak büyük felaketlere yol açar. şeklinde bir inanç bulunmaktadır.Her halükarda onüç sayısının uğursuzluğun aişnanılmakta otelciler otel odalarına 13 sayısını koymamakta gemiciler ayın 13 ünde limandan ayrılmamaktadır.


13 Sayisinin Gizemi 13 Sayisinin Gizemi ParanormalTR On üç sayısının uğursuzluğu bilimsel bir çağda olmamıza rağmen hala neden dillerden düşmez oniki veya ondört değilde illa onüç bunun hikayes... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved