Cadılıkta Elementler ve Kullanımı

 


Elementler konusu sitemizde mevcut o yüzden uzun uzun değinmeyere gerek görmüyorum..
Cadılıkta ''Elementler'' terimiyle kast edilen yağmur, kar, rüzgar gibi bazı hava durumu olayları değil, Hava, Ateş, Su, Toprak ve Ruh olan beş Element anlatılmak istenmektedir. Bunlar ise bizlerin dışında öğeler değil, tersine, bizlerin birer parçası ve herşeyle ilgilidir.

Hava Elementi

Hava, düşüncelerimizdir ve herhangi bir çalışmada ilk çağırılması gerekendir. Pusula ya da Çemberin doğu çeyreği havaya ayrılmıştır. Bunun dışında, hava sabahı, İlkbaharı, gençliği ve herhangi bir olayda ilk adımı temsil eder. Çoğunlukla, örneğin tütsüde, sarı renkle ya da müzikle temsil edilir. Uzun çimen gibi ses çıkaran ve hareket eden, yoğun kokulu ve sarı çiçekli ya da yapraklı taze bitkiler Havayla ilişkilidir.

Ateş Elementi

Ateş tutku ve isteklerimizdir; bir düşünceyi gerçekten yerine getirmek istememizi sağlayan içimizdeki kıvılcımdır. Ateş, güney çeyrekte yer alır. Öğleni ve öğleden sonrasını, Yazı, yetişkinliği ve anne babalığı temsil eder. Çoğunlukla, örneğin mumda kırmızı renkle, ışık ve güneşle temsil edilir. Ateşle özdeşleştirilen bitkiler kırmızı çiçek ve yapraklı olurlar, özellikle de yılan yastığı çiçeği gibi alev biçimindeyse.

Su Elementi

Su duygularımızdır, gülen, ağlayan ve hislenen parçamızdır. Batı çeyrekte yer alır. Su, akşam üstünü, Sonbaharı, olgunluğu, bir şeye karşı duyulan yakınlıktan kaynaklanan umut ve korkuları temsil eder. Çoğunlukla mavi, deniz kabukları, denizle ilgili nesneler ve doğal olarak suyla temsil edilir. Suyu temsil eden bitkiler, kuru toprakta yetişse bile nemden hoşlananlardır, örneğin söğüt ve saz. Bunula birlikte, mavi çiçekli ya da mavimsi yapraklı bitkiler de Suyla özdeşleştirilir.

Toprak Elementi

Toprak, fiziksel krallıktır, bedenimizdir, bazı şeyleri sağlam ve ''gerçek'' duruma getirme yolunda atılan adımları işaret eder. Toprak, kuzey çeyrektir, bazen gücün bulunduğu konum, Tanrıların geldiği yön olarak ifade edilir. Akşam, Kış, yaş ve bilgeliği temsil eder. Bazen yeşil renkle bazende kahverengiyle, tuz ve kayalarla temsil edilir. Birbirinin üzerinde yetişenlerin dışında, toprakta yetişen tüm bitkiler Toprakla bağlantılıdır. Ne var ki, toprakla en çok özdeşleştirilen bitkiler zehirli özellikte olanlardır, örneğin, itüzümü, boğanotu ve pelin otu. Bununla birlikte, ağaçlar, özellikle de yaşadığınız yere özgü olanlar Toprağı çağrıştırır.

Ruh Elementi

Ruh, Tanrıça ile Tanrıdır, kendi iç benliğimizdir. Her birimizi benzersiz kılan özelliktir. Ruh, her an, herşeyde olduğundan belirli bir yönü yoktur, ancak Çemberin merkezidir. Ruh, menekşe rengiyle ya da elektrik mavisinin yanı sıra, kar beyazı ve siyahın en koyu tonuyla temsil edilir. Çemberin içinde çağırdığımız Tanrıça ve Tanrının yanı sıra bizler de Ruhu temsil ederiz. Ruhla özdeşleştirilen bitkiler, kişinin ruh halini değiştiren özellikteki bitkilerdir, lavanta, biberiye, yasemin, hanımeli gibi. Akşamları çiçek açan bitkiler de Ruhla yakından ilişkilendirilir, örneğin, şebboy ve bazı yaseminler.

Cadılıkta maji yapmak için Elementlerden hem içten hem dıştan enerji alırız. Her Cadının içinde barındırdığı Elementleri dengeleyebilmesi gelişiminin önemli bir özelliğidir; çünkü çalışmasına başladığında bu Elementlerden hiçbiri diğerinden daha baskın olmamalıdır. Cadı, Elementleri arasında denge kurmadan maji yapmaya kalkıştığında maji ya etkisiz ya da başarısız olur. Örneğin; günlük yaşantınız bir keşmekeş içinde ve stresli geçmişse, Hava ve Ruh Elementlerine daha çok odaklanmanız gerektiğini hissedebilirsiniz. Gününüz sıradan ve renksiz geçmişse, kendinizi toparlamanız için daha fazla Ateş ve Suya ihtiyaç duyarsınız. Basitçe söylemek gerekirse, Elemental bir alana sahip olmanız, enerjilerinizi yeniden dengelemenize yardım eder. Orada yapacağınız Maji ise içinizde ve çevrenizde doğal bir dengenin olmasından olumlu biçimde yarar görecektir. Elemental alanınızı istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Örneğin odanızda bir köşe hazırlar ve içerisine yönlerine göre elementleri temsil eden bitkiler, renkler ve semboller yerleştirebilirsiniz.
Elemental alanınızda maji yapmak için Tanrı ve Tanrıçanın yanı sıra elementleri çağırmada kullanacağınız bir dua.

Çalışmaya başlamadan önce şu sözleri tekrarlamalısınız:

''Bedenim Toprak, kanım Su, nefesim Hava ve ruhum Ateştir. Efendi ve Hanımefendi, yanıma gelin, benimle olun, çalıştığımı görün ve enerjinizi ödünç verin.''

Bunu yaparken, Tanrıça ile Tanrının yanı sıra Elementleri de zihninizde canlandırın. Bunun biraz alıştırma gerektirdiğini farkedebilirsiniz ama buna değecektir, çünkü bu yolla enerjinizi dengelemektesiniz. Bunu aynı zamanda, yaşamınızın başka alanlarında karşılaştığınız sorunların üzerine eğilirken, enerjinizi toplamak için bir mantra olarak da kullanabilirsiniz.
Cadılıkta Elementler ve Kullanımı Cadılıkta Elementler ve Kullanımı ParanormalTR Elementler konusu sitemizde mevcut o yüzden uzun uzun değinmeyere gerek görmüyorum.. Cadılıkta ''Elementler'' terimiyle kas... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved