Polipsişizm Nedir?

 


Teozofideki “Akaşik Kayıtlar” kavramanın modernize edilmiş bir biçimine oturtulan, kimi parapsikologlarca ortaya atılmış kainat hafızası teorisi.

Bedensiz varlıklarla medyomnik irtibatların varlığını kabul etmeyen kimi parapsikologların ortaya attığı bu teoriye göre, maddi ve psişik tüm olayların izleri birtakım vibrasyonlar halinde bir ortamda toplanır ve sonsuza dek dağılıp bozulmadan kalırlar ki, medyomnik ruhsal irtibat seanslarında medyomlar gereken bilgileri bedensiz varlıklardan değil, bu vibrasyonlardan elde ederler. Teoriye göre vibrasyonlar ortamından geleceğe ait bilgileri de elde etmek olanaklıdır.

Spiritüalistlere göre bir vizyonun, varlığını sonsuza dek sürdürmesi, maddesel olarak olanaksızdır. Her vibrasyonu, zıt etkiler, doğa yasaları gereğince, zamanla nötr hale getirirler. Yani her vibrasyonun şiddeti ve gücü zamanla zayıflar ve zamanla yok olur ya da etkisizleşir. Varlığın yaşadığı olayların anılarının korunabileceği tek yer, perisprisindeki bireysel kayıtlardan oluşan serbest hafızadır.
Polipsişizm Nedir? Polipsişizm Nedir? ParanormalTR Teozofideki “Akaşik Kayıtlar” kavramanın modernize edilmiş bir biçimine oturtulan, kimi parapsikologlarca ortaya atılmış kainat hafızası teo... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved