Stonehenge

 


Stonehenge
Stonehenge Kayaları

İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde yontulmuş ve daha sonra da düzgünleştirilmiş mavi taşlardan oluşan bir çemberdir. Mavi taşlar bugün Stonehenge'in bulunduğu yere 240 kilometre ötedeki Güney Galler’in Preseli bölgesinden getirilmiş ve her dik konumdaki iki taşın üzerine lento ismi verilen bir kiriş taşı koyularak bir çember oluşturacak şekilde yerleştirilmişlerdir.

Bu şekilde yerleştirilen ve çemberi oluşturan 30 taştan bugün 17 tanesi ayaktadır.

Stonehenge'nin yapılış amacı üzerine pek çok tartışma vardır. Ağırlık kazanan görüşler ise; yapının bir ibadet alanı olduğu, ya da astronomi ile ilgili bir yapı olduğu yönündedir. Stonehenge'in çemberi bölen ve yapının girişinden geçen eksenin yaz dönencesindeki (21 Haziran) gün doğumuna doğru konumlandırılmış oluşu onun astronomi ile ilgili bir yapı oluğu yönündeki varsayımların doğruluğunu artırmaktadır. Bir diğer güçlü görüş ise Stonehenge’in bir “Neolitik Şifa Merkezi” olduğunu ve hastaların mavi taşların gücüyle iyileşmek amacıyla çok uzaklardan buraya geldiği yönündedir. Stonehenge çevresinde yapılan kazılarda da anormal sayıda fiziki yara ve hastalık taşıyan cesetler ortaya çıkartılmıştır. Yapı bir dönemde mezarlık olarak kullanılmıştır.


Stonehenge

Bakınız - Ad Kavmi
Stonehenge Stonehenge ParanormalTR Stonehenge Nerede, Stonehenge Kayaları hakkında bilgi... Stonehenge Kayaları İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde yontulmuş ve daha sonra da düzgünleştirilmiş mavi taşlardan oluşan bir ... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved