Dogon Kabilesi ve Sirius Yıldız Sisteminin Gizemi

 


Dogon Kabilesi ve Sirius

Afrika’nın Mali cumhuriyetinde yaşayan bu kabile astronomi bilgisi ve teorileriyle dikkat çekmeyi başarmıştır. Kabilenin nüfusu 250.000 olarak bilinmektedir. Totemleri ve Sirius gizemi fazlasıyla ilgi çekmektedir. Şu an yaşadıkları bölgeye 13. ve 16. yy’lar arasında yerleştikleri bilinmektedir.


Araştırmacılara göre bu kabile fazla ilkeldir ancak Dogonların kendilerine has bir teknolojisi ve yaşam felsefesi mevcuttur.

Bu kabile, atalarının 86 ışık yılı uzaklıktaki Sirius yıldız sistemindeki uzaylılar tarafından eğitildiklerini savunmaktadır. Teknolojik anlamda kendilerine göre ileri seviyede olduklarını düşünmektedirler ancak ilkel bir yapıya sahiptirler.


Fransız araştırmacılar 21 yıl boyunca bu bölgede yaşadılar ve ortaya çıkan sonuç gerçekten şaşırtıcı,teknoloji anlamında bu kadar geride olan bir kabile astronomi konusunda fikirleri ve öne sürdükleriyle gerçekten inanılmaz bu da uzaylılar konusu yeniden gündeme getiriyor.

Dogonların Gizemi

Dogon mitolojisinin temelini oluşturan bir yıldız sistemi Sirius…Dogonlar Sirius’un çevresinde sönük olan ve keşfedilemeyen bir yıldız sisteminin olduğunu öne sürdüler ve bu fikirler üne kavuştular bu gerçekten doğruydu ve bunu bilen kabile Dogonlardı. Bilim adamlarının habersiz olduğu bu yıldız sisteminden Dogonlar çok önceleri bahsetmiş ve çok ağır maddeler olduğunu belirtmiştir.Yapılan araştırmalar sonucu bu sistemden alınan çok küçük bir parçanın bile 5 ton ağırlığına geldiği tespit edilmiştir.

Sirius sistemindeki bir gezegenden yeryüzüne inen Nommolar eski Dogon rahiplerine bazı bilgileri aktarmış ve rahipler bunu yeni nesillere ulaştırmıştır. Dogonlara göre Nommolar yağmurun ve suyun sahipleridir. Dogonlar yaptıkları araştırmları ve bilgileri sembollerle ifade etmektedirler. Dogonların Nommolar’ın yaşadığı bir diğer yıldızdan bahsettiler bu 3. bir yıldız olacaktır ve ataları orada yaşıyordu. Araştırmalar yine doğru sonucu verdi ve Sirius C diye isimlendirilen ve onların atalarının ev sahibi olduğu bir yıldız daha Dogonlar sayesinde keşfedildi.

Dogonlara göre nommoların bir gemisi var çok fazla odadan oluşan ve gün geldiğinde o gemi ile Nommolar dünyayı ziyaret edecek ve evlatlarını huzura kavuşturacaklar.


Bakınız - Wendigo
Dogon Kabilesi ve Sirius Yıldız Sisteminin Gizemi Dogon Kabilesi ve Sirius Yıldız Sisteminin Gizemi ParanormalTR Dogon Kabilesi ve Sirius Afrika’nın Mali cumhuriyetinde yaşayan bu kabile astronomi bilgisi ve teorileriyle dikkat çekmeyi başarmıştır. Kabi... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved