Wendigo Efsanesi

 


Wendigo
Wendigo, eski kızılderili inanışlarına göre doğaüstü güçleri olan, kötü kalpli, yamyam bir ruhtur. Kanada’nın çam ormanlarında yaşadığı rivayet edilen bu etobur rüzgar ruhu.

Çok eski tarihlerde ormanın lanetlediği bir insanın dönüşümü sonucunda ortaya çıkmış, öldürülmesi imkansız, ancak bazı büyüler sayesinde geçici olarak insan görüntüsüne kavuşturulup uzun müddet uyutulabilen bir yaratıktır. Wendigo’nun bir diğer özelliği de dokunduğu insanı yamyama dönüştürebilmesidir.

Wendigo, derisi kemiklerine yapıştığı için mezarından az önce kalkmış dev bir iskelet gibi görünen, gri fakat dudakları parça parça olsa da kan dolu korkutucu bir yaratık olarak tasvir ediliyor efsanelerde. Aynı zamanda, Wendigo öldürmekten asla tatmin olmadığı için sürekli yeni kurbanlar arayan ve kurbanlarını yedikçe daha da büyüyen bir canavar olarak da anlatılır. Kızılderililer, Wendigo’ya karşı Saska’yı kullanırlar ve Wendigo ortaya çıktığı vakit kızılderili şefleri Saska’yı yardıma çağırırlar. Aslında Saska bir insandır ve kızılderililer doğumundan itibaren bir bebeği seçip onu özel olarak büyütürler. Yapılan ayinlerin ve büyülerin sonucunda seçilen kişinin içindeki saska ortaya çıkartılır ve Wendigo’yla savaşabilmesi için hazırlanır.

Wendigo, psikiyatride “Windigo Psikozu” olarak adlandırılan ve kişide insan eti yeme konusunda dayanılmaz istek uyandıran yamyamlık dürtüsü olarak açıklanan rahatsızlığa da isim babalığı yapmıştır. Wendigo, Final Fantasy, Warcraft gibi bilgisayar oyunları, Marvel Comics çizgi romanları ve Hayvan Mezarlığı, Ginger Snaps Back, Ravenous gibi filmlerle de popüler kültürde yerini almıştır.
Wendigo Efsanesi Wendigo Efsanesi ParanormalTR Wendigo , eski kızılderili inanışlarına göre doğaüstü güçleri olan, kötü kalpli, yamyam bir ruhtur. Kanada’nın çam ormanlarında yaşadığı r... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved