Astral Seyahat ve Dinler

 


Hint öğretilerinde insanın 3 bedenden oluştuğu öğretilmektedir. Bunlar fiziki,esiri ve ruhsal bedenlerdir. Taosit düşüncede insan vücudunda, evrenin mutlak enerjisinin bir zerresinin depolandığı ve bu enerjinin ruhsal bir varlık olduğu öğretilir. Bu ruhsal enerji, eğitim ve öğrenim sonucunda fizik beden dışına çıkabilir.

Doğu inançlarının ve öğretilerinin dışında, batıda da aynı tarzda yakınlaşmalar görülür. Hz. İsa havarisi St. Paul, insanda ruhsal ve doğasal iki beden bulunduğunu söylemiştir. Hz. İsa, incil'de şöyle demektedir: '' Öyle bir adam bilirim ki, bedenin dışında mı? Bilinmez. Tanrı bilir.'' (İncil, Corinthians 2/12:3) Dante ünlü ilahi Komedya'sında şöyle yazar: ''Yaratıcı Güç, bedenin yapımı bitip hazır olunca ona yeni bir ruh üfler.

Zaman gelince ruh bedenden ayrılır, bedeni güçler dilsiz kalır. ''1195'te italya'da Padua'da yaşayan Aziz St. Antuan'ın mucizeleri arasında,bedenini bir kilisede bırakıp, başka bir kiliseye gittiği ve orada göründüğü olayı yer almaktadır.
Astral Seyahat ve Dinler Astral Seyahat ve Dinler ParanormalTR Hint öğretileri nde insanın 3 bedenden oluştuğu öğretilmektedir. Bunlar fiziki,esiri ve ruhsal bedenlerdir. Taosit düşüncede insan vücudunda... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved