Grimoire - Kara Büyü Kitabı

 


Grimoire, bir kara büyü kitabıdır, bir büyücü için gerekli tüm bilgilerin olduğu ,ruh çağırmak ve büyü yapmak için gerekli olan herşeyi içeren bir kitap Fakat Griomoirler ağır ve neredeyse anlaşılmaz kitaplardır, genellikle ölü lisanlarda yazılırlar ve çok gizli bilgiler içerirler. işe yaraması için büyücünün, formülleri ezbere okuması ve devamındaki ayinleri doğru bir şekilde yapması gerekir. Bazı batıl inançlara göre Grimoirler kırmızı mürekkeple, el ile yazılmalı, siyah renge ya da insan derisine sarılmalıdır.

Başka bir grimoire olan Grimoire of Honorius düşen meleklerle ilgili bir katalogtur ve onların nasıl diriltileceğini anlatır. Kitap hristiyan kutsamaları ve formülleriyle doludur. “Kitap, rahipleri sadece demonoloji sanatı hakkında eğitmemiş, neredeyse onlara, işlerinin bir parçası olarak iblisleri diriltip, kontrol etmelerini öğrenmeleri emredilmiştir.”

iki kitapta da yaratıcının gizli isimlerini taşıyan pentegramlar kullanılmıştır : Tetragrammaton, Eheyt, Eloha, Adonaï gibi.

Garip bir, yahudi, eski roma ve hristiyan karışımı formülle, bu kitaplar ikinci nesil grimoirlerin doğmasını sağladılar. Bilinenleri “Le Dragon Rouge” (Kırmızı Ejderha) “La Poule Noire” (Siyah Tavuk) “The Greater Ettelia” (Büyük Ettelia) “Le Grand Albert” ve “Le Petit Albert” (Büyük ve Küçük Albert). Kitaplar “kızlar nasıl çıplak dansettirilir” gibi aptallıklarla doludur.

1801′de Eliphas Levi’den ço ketkilenen Francis Barret “The Magus” adlı, içinde bir çok büyü formülü olan kitabı yazdı.

En sonuncusu, 30 yıl kadar önce Lovecraft’ın yazdığı “The Necromicon”, M.ö 700′de yaşamış kara büyücü Abdul Al-Hazred’i anlatıyor.


En ünlü iki grimoire Solomon’un Anahtarı yada Büyük Anahtar ve Küçük Anahtar ya da Lemegeton olarak bilinir. Bazıları bu kitapların Kral Solomon’un kendisi tarafından yazıldığını bazıları da iblisler tarafından yazılıp krala verildiğini öne sürmüşlerdir. Solomon zamanının en zeki, güçlü büyücüsü olarak ve iblisleri kontrol etmekteki eşsiz yeteneğiyle bilinir. Uzmanlar bir çok versiyonun Rabbi Abognazar tarafından yazılan kitaptan alınma olduğunu söylemişlerdir.

John Dee tarafından tercüme edilen kitap Al Azif ve iblislerin Fısıltıları olarak da biliniyor. Bugün The Necromicon’un büyülerinin, Solomon’un Anhatarı gibi eski grimoirelardan derlendiğini biliyoruz.

Daha az bilinen kitaplar ise Ludvig Prinn tarafından yazılmış olan “De Vernis Mysteriis” (Solucanın Gizemi) ve Junzt tarafından yazılmış olan Unaussprechlichen Kultin (isimsiz Kültler). iki yazarın da kaderi da Alhazred’in yaşadığı gibi çok kötü olmuştur. çılgın Arap, Mecca’da görünmez bir yaratık tarafından yutulmuş, Ludvig Prinn yakılmış ve Junzt da tek başına bir odada kilitliyken bir canavar tarafından boğazlanmıştır.

Bahsetmeye değecek birkaç çalışma daha. The People of Monolith (Monolitin insanları) Justin Geoffrey tarafından yazılmış rahatsız şiirler. Kendisi bir akıl hastanesinde çığlıklar atarak ölmüştür. Howard; Cthulhu in the Necronomicon, ana karakterin yazdığı 5 bölümlük roman : “The Trail of Cthulhu;” (Dr. Laban Shrewsbury tarafından yazılmış) ve daha önce bahsedilen Junzt tarafından yazılan isimsiz bir roman. Ama bu isimsiz roman artık yok, adam öldürüldüğü zaman somanı yazıyormuş ve kitabın sayfaları yırtık bir şekilde Junzt’un cesedinin yanında bulunmuş. Yakın bir arkadaşı kitabın parçalarını toparlayıp okumuş sonra yakmış ve intihar etmiş!!

“Gölgeler Kitabı” da şahsen bir modern neo-pagan cadı tarafından el ile yazılmış bir kitap. içinde ayinler, büyüler, bazı fikirler ve cadılık hakkında düşünceler yer alıyor.
Grimoire - Kara Büyü Kitabı Grimoire - Kara Büyü Kitabı ParanormalTR Grimoire , bir kara büyü kitabıdır, bir büyücü için gerekli tüm bilgilerin olduğu ,ruh çağırmak ve büyü yapmak için gerekli olan herşeyi içe... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved