Tarot Şeytan Kartı

 


Tarot Şeytan Kartı
Tarot Şeytan Kartı Düz anlamı: Yıkım, şiddet, maddenin maneviyata üstün olması. Duyguların mantığı yenmesi, ani sürprizler. Olağanüstü çabalar ve isyan. Öz enerjinin, kullanılır güç haline dönüştürülmesi.

Tarot Şeytan Kartı Ters anlamı: Kötü talih, güçsüzlük. Kararsızlık ve pasiflik. Zekânın ve mantığın tehlikeye düşmesi. Fiziksel sağlığa kavuşma.

Şeytan Kartı Tarot'un en etkin kartlarından biridir. Kartta, boynuzlu ve kanatlı bir şeytan görüntüsü vardır. Duygulara karşılık veren ve görülebilen yarı-bilinci simgeleyen bir kütlenin üzerinde oturmaktadır. Sağ elini havaya kaldırmış, sol elinde ise, kötülüğün meşalesini tutmaktadır. Alnının üzerinde, ters olarak duran beş köşeli yıldız (pentagram), insanlığın evrendeki yerinin tersine döndüğünü göstermektedir. Altta ise, şeytanın oturduğu yere, halka ve zincirlerle bağlı bir kadın ve bir erkek vardır. Bu çiftin boyunlarına bağlı bulunan zincirin halkalarının geniş olması, istenildiği takdirde, şeytanın bağımlılığından kurtulunabilineceğini anlatır. Kartın sayısı on beştir, l ve 5'in toplamı altıdır. Bu sayı, Arabik sayı sembolizmine göre şeytanın sayısıdır. Mitolojik yönden bu kart, Tanrı Dionisos ile eşdeğerdedir. İnsanın şeytanla buluşması, olabilecek en tehlikeli buluşmadır. Çünkü, o, insanın öz enerjisini, içine alır ve özümler. Okültizm de ise, şeytan, Tanrı Pan ile özdeşleşir. Pan, döllenme, bereket ve ölümsüzlük simgesidir. Şeytan kartı, astrolojik yönden Oğlak burcu ile birleşir. Dişi özellikli, toprak karakterlidir.
Tarot Şeytan Kartı Tarot Şeytan Kartı ParanormalTR Tarot Şeytan Kartı Düz anlamı: Yıkım, şiddet, maddenin maneviyata üstün olması. Duyguların mantığı yenmesi, ani sürprizler. Olağanüstü ç... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved