Omen Nedir?

 


Omen: İşaret / Gelecekteki bir olayın önceden bildirilmesi. Omen inancı tüm dünyaya yayılmıştır ve tüm batıl inanç düşüncelerinin temelidir.

Muhtemelen insanın çevresinden keskin biçimde ayrılmadığı ve olayların alışılagelen hareketinden en küçük değişikliği , en küçük kaymayı, ön anlamı olması gereken bir işaret olarak gördüğü döneme aitti.

Buna göre doğa ve güncel yaşam alanındaki her nevi işaret bir omen olabiliyordu. Sadece uygun bir anlam yüklenmesi yeterliydi. Gözlemlenen görünüme, üretilen düşünce bağlantısına göre uğursuz yada şans getirici sayılabilirdi. Ön işaretlerle tanrıların isteklerinin ifade edildiğini düşünen eski kültürlerin insanları, tanrılarla iletişimi düzenli bir temele oturtmak için, kurallara bağlı ön işaret iletileri geliştiriyordu. Ön işaretler hedefli gözlemleniyor, kaydediliyor, sınıflandırılıyordu ve mantık için temel oluşturuyordu, yani tanrıların hedefli sorgulanması.
Omen Nedir? Omen Nedir? ParanormalTR Omen: İşaret /  Gelecekteki bir olayın önceden bildirilmesi.  Omen inancı tüm dünyaya yayılmıştır ve tüm batıl inanç düşüncelerinin temelid... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved