Hamile Meditasyonu - Prenatal

 


Hamile yogası, hamileliğin 3. ayının bitiminden itibaren yapılması gerekir.Hamile yogası yani diğer bir adıyla Prenatal yoganın,klasik hatha yoga dan farkı, nefes ağırlıklı olmasıdır. Yapılan hareketler kesinlikle zor değil ve bir hamilenin vücut anatomisine göre tasarlanmış asanalardır. Prenatal yoga esnasında yapılan nefes egzersizleri teknik olarak öğretilir ve bununla birlikte hamilelikte hissedilen bulantılar yaşanmaz.

Bunun dışında ayak şişmesi, ödem, sırt ve bel ağrılarını önler.Hamilelik döneminde her geçen ay yorgunluk ve gerginlik hali ortadan kalkar yapılan grup çalışmalarında katılımcıların hepsi hamile olduğundan grup terapisi sağlanır

Doğum sonrası yoga, karın kaslarının ve rahmin çabuk toparlanmasını sağlar ve akciğerleri güçlendirir.

Yoga yapmak, özellikle kendini gözlemleme rutinleri, anneye doğumdaki rolünü öğretir.

Hamie Yogası Nasıl Yapılmalıdır?

Önce Güvenlik: Hamilelik döneminde anne adayının sağlığı hiç olmadığı kadar sıkı kontrol altındadır. Sağlık uzmanlarının önerileri dikkatle dinlenmelidir. Yoga hafif esnetmelere bedenin sınırlarını gözeten çalışmalara yaptığı vurguyla, bu özel dönemde kullanılabilecek en iyi sağlık aracıdır. Yine de eğitmenler, anne adaylarının genel sağlık durumlarına, özellikle de omurga durumlarına çalışmalar esnasında çok fazla dikkat etmeleri gerekir.

Daha önce disk kayması ya da omurga travması, düşme gibi ciddi bir sorunlar yaşanmışsa, yoga yapmaya başlamadan önce bir ortapedi ve doğum uzmanına gidilmelidir. Sağlık durumunun yoga yapmaya uygun olup olmadığı hakkında kuşkular varsa, doktora ne tür egzesizler yapılacağı sorulmalı ve sağlık durumunun buna uygun olup olmadığını birlikte karar verilmelidir. Sağlık durumu ciddi sorunlara neden olacaksa egzersizleri hemen kesmeli ve doktorun önerilerine titizlkle uyulmalıdır.

Yoga Sınıfları: Bu konuda yazılan kitaplar, sağlıklı ve güvenli yoga için gerek duyulan bütün bilgiyi kapsamalarına rağmen iyi bir eğitmenin yerini tutmaz. Bununla birlikte hamilelik konusunda deneyimli ve çalışmalar sırasında her öğrencisiyle tek tek ilgilenebilecek kadar zamanı olan bir eğitmen bulmak önemlidir.

Yoga çalışmalarında, grubun bir parçası olmak dostluk ve sevgi desteğinin hamilelik boyunca sürmesi hamilelik sonrası da güçlü dostlukların kurulmasına vesile olur. Bir diğer önemli olan konu da çalışmaların düzenli ve sürekli olmasıdır.

Ortamın Hazırlanması: Öncelikle sıcak bir ortamın yaratılmalıdır. Yoga yapmaya en uygun yer açık havada hoş, huzurlu, korunaklı, ılık,havası temiz, rüzgar almayan bir yerdir. Böyle bir yeri bulmak her zaman kolay değildir. Bundan dolayı insanların çoğu ortam koşulları daha kolay kontrol edilebildiği için kapalı ortamlarda yoga yaparlar.

Yoga yapılacak yeri seçerken, ayak altı olmamasına dikkat edilmelidir. Seçilen alanın temiz, düzenli ve açık olmasına, üstüne düşüp yaralanabileceği ateş ve eşya gibi şeylerden olabildiğince uzak olmasına özen gösterilmelidir. Hoş kokan, yumuşak bir ışıkla aydınlatılmış, ılık, iyi havalandırılmış bir yer olmalıdır, ancak cereyanda kalınmamalıdır. Zemin çok sert olmamalı, kaymayan bir halı ya da yoga matı üzerinde yoga yapılmalıdır. Halı kaplı bir zeminde yalın ayak yoga yapmak en iyisidir, rahat etmeniz ve destek alınması için yere katlanmış bir battaniye, üstüne de pamuklu bir kumaş serilebilir. Etrafta bir sürü minder ve yastık olması destek alınması için iyi olur.

+ Yoga yapmaya başlamadan önce bütün gereksiz elektrikli aletleri kapatılmalı, telefonlar sessize alınmalı ve aramaları telesekretere yönlendirilmelidir. Düzenli yoga saatlerinde yakınlar haberdar edilmeli ki bu zamanlarda zorunlu değilse ulaşmaya çalışmamaları gerektiği bilinsin. Çalışmalar yumuşak yada ilham verici bir müzik eşliğinde yapılabilir, ancak nefes ve düşüncelere odaklanırken, gerçek veya görece kısa bir sessizliğe gerek vardır.

Yeme – İçme: Hareketlerin boş mide ve mesaneyle yapılması gerektiğinden kahvaltıdan öncesi yoga yapmak için en uygun zamandır. Kabızlık ve hazımsızlık sorunları yaşanıyorsa, bu sorunu gidermek için yoga yapmak ve düzenli beslenmek sorunu çözümüne yardımcı olur. Gergin olmamak, bedenin rahatlatılması çok önemlidir. Eğer hergün aynı saatte tuvalete çıkılması halinde, birkaç hafta içinde barsakların çalışması düzenlenir ve aynı saate tuvalete çıkma alışkanlığı kazanılmış olur.

Giyecekler ve Aksesuarlar:
Kıyafetler bol, hafif, rahat, pamuk yada keten gibi doğal kumaşlardan yapılmış giysiler seçilmeli. Yoga yapmaya başlamadan önce gözlükler lensler ve bütün takılar çıkarılması gerekir.
Hamile Meditasyonu - Prenatal Hamile Meditasyonu - Prenatal ParanormalTR Hamile yogası, hamileliğin 3. ayının bitiminden itibaren yapılması gerekir.Hamile yogası yani diğer bir adıyla Prenatal yoganın,klasik hatha... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved