Wyvern

 


Wyvern
Wyvern Nedir? Mitolojide Wyvern: Ortaçağ Avrupa varyantı bir ejderha türüdür. World of Warcraft, Heroes of Might and Magic(en), ve Dungeons and Dragons gibi çoğu fantazi oyunlarında yer almıştır. Viper yani dev engerek kelimesi ile anı kökten türemiştir. Bir tür uçabilen dev kertenkeledir. Ejderhalardan farkı ağzından ateş çıkaramamasıdır.

Orta Çağ Avrupa'da bazı şövalyelerin armalarında bulunur. Melbourne Üniversitesi'nin simgesinde bir adet wyvern yer almaktadır. Kinkswood-oxford okulunun maskotu da bir wyvern'dir.

Ailesinde su-Wyvernı Lindworm bulunur. Lindwormların ya ayakları ya da kanatları bulunmaz.

Wyvern'lerin gıpta etmeyi, savaşı, bulaşıcı hastalıkları simgelediği bilinmektedir. Wyvernlar basilisklerle uzaktan alakalıdırlar, ve bazı biyolojik yakınlıklar rahatlıkla görülebilir. Warcraft evreninde kalimdor kıtasında horde tarafından binek olarak kullanılan vahşi yaratık. Bir "humanoid" kadar zeki olan bu yaratıklar orc ve tauren ırklarıyla iyi anlaşmaktadırlar.
Wyvern Wyvern ParanormalTR Wyvern Nedir, Mitolojide Wyvern, Ejderha Wyvern, Wyvern Nedir? Mitolojide Wyvern: Ortaçağ Avrupa varyantı bir ejderha türüdür. World of Warcraft, Heroes of Might and Magic(en), ve Dungeo... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved