Tulpa Nedir ?

 


Tulpa pek çok insanın başına gelmiş ve gelebilecek gelenek olarak inanılan hayali yaratık anlamına gelir tumpalar değişik türlü olurlar değişik yöre ve geleneklere göre değişir. Örnek bizde Van gölünde canavar olduğu söyleniyor ama hiç araştırılmıyor. Daha buna çok örnek verilir. loch ness canavarı,sasquatch(büyükayak), leiatha n(deniz canavarı) gibi bir sürü ülke ve yerlerin garip canavarları bunu tek nedeni insanın o varlığın olduğunu düşünmesinden kaynaklanan halisülasyon olduğu tespit edilmiştir.

Tulpa bir çok insanın görebileceği ve başkalarına anlatınca onlarında aynı konuya inanıp sonra onlarda kafalarında aynı hayali kurmasından kaynaklanan bir varlık olmaya çalışan düşünce biçimidir. Bazı söylentilere göre amerikan dağcı Craig Calonica everest dağının en yüksek doruğuna çıktığında kafasında öyle bir tulpa yaratıyorki gerçekten o tulpa hayatta var olmaya çalışıyor amerikan dağcı onu yoketmek için beynini o kadar yoruyor ve 2 haftada yok ediyor sonra kendisi hastalanıyor. Bu gibi olaylar yani tulpa insanın kendince ürettiği hayali yaratıklardan ibarettir.
alıntıdır,,

Sylvia Browne
Tulpa Nedir ? Tulpa Nedir ? ParanormalTR Tulpa pek çok insanın başına gelmiş ve gelebilecek gelenek olarak inanılan hayali yaratık anlamına gelir tumpalar değişik türlü olurlar deği... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved