Çarşamba Karısı Nedir?

 



Çarşamba Karısı Nedir? Mitolojide Çarşamba Karısı

Türkçe'de 'saçı başı karmakarışık, üstü başı özensiz kadın' anlamında kullanılır, zaman zaman Al karısı'na tekabül eder. Çarşamba gecesi işe başlanırsa, kızan ve o eve kötülük yapan kötücül çirkin bir kadın olarak tanımlanan Çarşamba Karısı, gelip genelde evin çocuğunu her kesin gözü önünde alıp götürür.

(Kaçırmak'ta, kaçırılan canlı ya da cansız nesnenin sahibinden korkma duygusu ile 'Aman bu çocuğun sahipleri gelmeden kendisini alıp kaçırayım' şeklinde tanımlanabilecek bir telaş gizlidir.

Oysa Çarşamba Karısı hortlak veya hayalettir ki hortlak ve hayaletlerin de ne çocuğun anne babası, ne de bir başkasından herhangi bir korkusu bulunabilir ve bu nedenle de bahsini geçirdiğim Çarşamba Karısı'nın çocukları kaçırması değil, onları herkesin gözü önünde alıp gitmesi söz konusu edilmelidir) Yine Anadolu inançlarında haftanın belirli bir günü, yarım kalan işlerin olduğu evlere gelerek işleri karıştıran, insanlara kötülük yapan dişi varlık olarak tanımlanır. Mitolojik bir yaratıktan ziyade hortlak, hayalet, -genel anlamda- cin, peri, öcü, dunganga türünde bir memorat unsurudur.

Bakınız - Çay Ninesi
Çarşamba Karısı Nedir? Çarşamba Karısı Nedir? ParanormalTR Çarşamba Karısı Nedir, Mitolojide Çarşamba Karısı, Çarşamba Karısı Efsanesi hakkında bilgi... Çarşamba Karısı Nedir? Mitolojide Çarşamba Karısı Türkçe'de 'saçı başı karmakarışık, üstü başı özensiz kadın' anlamında kulla... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved