Aromaterapi Nedir ?

 


Aromaterapi, bitkilerin kök, çiçek ve yapraklarından elde edilen yağ özlerini kullanarak gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Kökü beşbin yıl öncesine kadar dayanır.

1900'lü yılların başında Fransız Kimyager Doktor Gattefosse, laboratuarında yaptığı bir deney esnasında küçük bir kaza geçirerek gaz lambası ile elini yakmış. O sırada elinde bulunan şişeden dökülen lavanta yağının elini süratle iyileştirdiğini fark etmiş. Daha sonra yaptığı araştırmalar sonucunda bitkisel yağların, güçlü antiseptik, mikrop öldürücü, iyileştirici, hızlı hücre yenileyici etkilerinin olduğunu saptamış.


Diğer bir Fransız, Dr. Jean Valnet Dr. Jean Valnet de, İkinci Dünya Savaşı'nda bitkisel yağları yaraları tedavi etmek ve çabuk iyileştirmek için kullanmış. Bir biyokimyacı olan Madam Maury ise kozmetik ve gençleşme tedavilerinde bu yağlardan yararlanmış. Yağ özleri bitkilerin hormonu sayılıyor ve bizim vücudumuzdaki hormonlara eş değerde bir görev üstleniyor. Bu yağ özleri bitkinin bütün yaşamı boyunca, çok az miktarda üretiliyor.

Aromaterapi masaj yoluyla, kompres yoluyla, teneffüs ve buğu yoluyla ve mekanın kokulandırılmasıyla uygulanabilir.

Kas, kemik ve eklem sorunlarına, stres kaynaklı sorunlarda, hamilelik le ilgili sorunlarda ve kadın sağlığında, solunum, dolaşım, sindirim sorunlarında aromaterapi uygulanır. Selülitin giderilmesinde ve cilt bakımında ise yaygın olarak uygulanıyor.
Aromaterapi Nedir ? Aromaterapi Nedir ? ParanormalTR Aromaterapi, bitkilerin kök, çiçek ve yapraklarından elde edilen yağ özlerini kullanarak gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Kökü beşbin... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved