Tarot İmparator Kartı

 


Tarot İmparator Kartı
Tarot İmparator Kartı Düz anlamı: Kişilik kontrolü, ele geçirme, otorite, deneysel mental bilgi, yaratıcı enerji, kitlelere hâkim olma, kararlılık, kudret, himaye, zekânın duygudan önce gelmesi, liderlik yeteneği, dünyasal enerji.

Tarot İmparator Kartı Ters anlamı: İhtirasın mantığa üstün gelmesi, engeller, ham düşünceler, duygusal toyluk, etkin pozisyonun kaybı, güçsüzlük, zayıflık. Bu ilk 4 kart, Tarot'un girişi için önemli ipuçlarını veriyorlar. Büyük Sırlar'ın 22 kartını da bu şekilde tanımlamak ve açıklamak gerekiyor. Gelecek yazıda buna devam edilecek. Tarotçulara göre, kart tanımlamaları ile kehanet anlamlarını çok iyi bir biçimde sentez etmek gerekiyor. Bu şekilde kartlara daha iyi hakim olunacaktır.

İmparator açık havada bir tahtta oturmaktadır, başında tacı vardır, bazen de silahlı dır. Sağ elinde, eski Mısır'da Ankh veya Ansata adı verilen bir asa taşır. Bu asa, yaşam asasıdır, onun karşısında tüm karanlık güçler gerilerler. Sol elinde ise, bir küre vardır, küre hükmetmeyi simgeler. Tahtın ardında görülen çıplak tepeler, güç ve yönetimi ifade ederler. İmparatorun numarası.4'tür. Bu sayı dünyasal yasaları sembolize eder, sebep-neden ilişkisini anlatarak yeryüzündeki insan dünyasını işaret eder. İmparator, imparatoriçe gibidir ama onun gibi yaratıcılığı duygusal değildir, o güçle yaratır. Zekâsını ve aklım kullanarak, tüm dünyasal güçlüklerin üstesinden gelir. Mitolojik olarak, Yunan Tanrısı Uranüs'tür yani göklerin efendisidir. O, anne dünyayı, kozmik yumurta ile birleştirmiş, kaosun sonunda evrenin doğumunu sağlamıştır. İmparatorda, çok güçlü bir baba motifi görülür. Kudretlidir, cesur ve korkusuzdur. Karar verir ve hemen uygular. Mental düşüncenin tam bir temsilcisidir. Bilgeliği deneyimlerinden kaynaklanır. Astrolojik yönden, Koç Burcu'na karşıttır, erkek özelliklidir ve hava elemanıdır.
Tarot İmparator Kartı Tarot İmparator Kartı ParanormalTR Tarot İmparator Kartı Düz anlamı: Kişilik kontrolü, ele geçirme, otorite, deneysel mental bilgi, yaratıcı enerji, kitlelere hâkim olma, ... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved