Ufoloji Nedir?

 


Ufoloji, UFO'ları inceleyen alanına verilen isimdir. Ufoloji ile uğraşanlara ufolog denir. Genellikle Ufoların dünya dışından geldiğine inanılır fakat bununla ilgili resmi bir açıklama yoktur. FBI'ın sadece Rosewell olayını dünyaya açıklaması ufolara duyulan merağın artmasına sebep oldu.

Diğer yandan bazı kişilerse UFOların Gizli Hükümet uçakları olduğuna inanmasıdır. Uçandairelerin gerçekliği, yani dünya dışı olup olmadıkları konusunda bugüne dek sayısız tartışmalar olmuştur.

Ufologlara göre, bazı şarlatan ve sahtekarların sunduğu fotoğraf ve filmlerin sahte olduklarının saptanmış olmasına rağmen, uçandairelerin gerçekliğine ya da dünya yapımı olmadığına inananların sayısı günden güne artmaktadır. Dünya dışı canlılarla ve araçlarıyla ilgili tanıklıklar astronomi profesörü Allen J. Hynek tarafından üç grupta sınıflandırılmıştır. (Birinci türden, ikinci türden ve üçüncü türden yakın karşılaşmalar)


Ufoloji Nedir? Ufoloji Nedir? ParanormalTR Ufoloji , UFO'ları inceleyen alanına verilen isimdir. Ufoloji ile uğraşanlara ufolog denir. Genellikle Ufoların dünya dışından geldiği... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved