Ortaçağ Esnaf Örgütleri ve Masonluk

 


Ortaçağdaki birçok topluluktan en tanınmışları ‘’Ghildes’’ ya da meslek topluluklarıydı ki, bunlarda katılım törenleri yapılır ve giriş geç bir tarihe kadar uzatılırdı. Ghildeslerin en bilgilileri saray ve kiliselerin inşaat işçileri (masonlar) idi. Mimari yapıma ve saray sanatına alışkın olmalarından dolayı onlar eski sırları biliyorlardı.

Pisagor’un gizli geometrisinin eski çağlardan XVI-II yüzyıla gelmesi bir yandan büyük sanat yapıları, kiliselerin gül ve yıldız şeklindeki mimari tezyinatıyla olduğuna hak vermek gerektiği konusunu belirtmemiz doğru olur. Bu yapı işçiliğinde Masonluk ortaya çıkmıştır. Compagnonnage aynı meslekte olan işçilerin toplulukları ise, zamanımızda da var olup birçok romancıya konu oluşturan taş yontucuları, çilingirleri, doğramacıları ve marangozları sayabilir.

Bütün bu toplulukların ortak özellikleri, tanışma işaretlerinin bulunması, katılım törenlerinin yapılması ve eski çağlara kadar giden geleneklerinin bulunmasıdır. Modern masonlukta da bu eski geleneklere rastlanmaktadır ki, Jerusalem tapınağının inşaatını bitiren Hiram efsanesi burada sayabiliriz.
Ortaçağ Esnaf Örgütleri ve Masonluk Ortaçağ Esnaf Örgütleri ve Masonluk ParanormalTR Ortaçağdaki birçok topluluktan en tanınmışları ‘’Ghildes’’ ya da meslek topluluklarıydı ki, bunlarda katılım törenleri yapılır ve giriş geç ... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved