Derialtı Kanaması / Kan Oturması (Hematom)

 


Derialtı Kanaması / Kan Oturması (Hematom) için Şifalı Bitkiler
Arnika Esansı (Tentürü): Deri altı kanamalarında, söz konusu bölgeye gün boyunca pek çok kere arnika esansı ile friksiyonlar yapılır. Arnica (Arnica montana) çiçeğinin sarı yaprakları bir şişeye 2/3 oranında gevşekçe doldurulur ve üstüne 38-40 derecelik kanyak veya votka eklenir ve kapağı kapatılır. Arada bir çalkalanan şişe en az iki hafta sıcak bir ortamda bekletildikten sonra, bir bölümü tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli bir şişede muhafaza edilir.

Çiçeklerin bulunduğu şişe ise loş bir ortamda, kullanılmak için süzüleceği zamana kadar bekletilir ve bu süre içinde artı güç kazanır. Almanyada Eczanelerden satın alınan 75 derecelik arnika esansı, kullanım sırasında, olası deri rahatsızlıklarının önlenmesi amacıyla, kaynatılmış suyla yari yarıya inceltilir.

Karakafesotu Esansı (Tentürü): Karakafesotu (Symphytum officinale) esansı ile friksiyonlar yapılarak deri altı kanamaları kısa sürede iyileştirilebilir. Karakafesotu kökleri fırçalanarak iyice yıkanır, ince kıyılır ve bir şişeye 2/3 oranında doldurulur. Köklerin üstüne 38-40 derecelik kanyak veya votka eklenir. En az iki hafta boyunca sıcak bir ortamda bekletilirken arada bir çalkalanır. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli bir şişede muhafaza edilir. Böyle hazırlanan karakafesotu esansı ile söz konusu bölgeye günde pek çok kere friksiyonlar yapılır.

Sarı Kantaron Yağı: Haziran ortasında toplanan sari çiçekler ve goncalar bir şişeye doldurulur ve üstüne zeytinyağı eklenir. Yağ çiçekleri örtmelidir. Mayalanma süresi için, ilk 2-3 gün şişenin ağzı açık tutulur ve sonra kapatılır. Toplam üç hafta kadar sıcak bir ortamda veya güneşte bekletilen şişe arada bir çalkalanır ve sonunda kan kırmızımsı bir renk alır. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülen yağ koyu renkli bir şişede muhafaza edilir. Deri altı kanamalarına her gün bu kırmızı yağla friksiyonlar yapılır.

İsveç Şurubu Kompresleri: Deri altı kanamalarının bulunduğu bölgeye gün boyunca sik sik İsveç Şurubu kompresleri uygulanmalıdır.

Aynisafa Esansı (Tentürü): Taze toplanıp ince kıyılan çiçekler bir şişeye gevşekçe doldurulur ve üstüne 38-40 derecelik kanyak veya votka eklenir. İçki çiçeklerin üstüne çıkmalıdır. Şişe en az iki hafta sıcak bir ortamda bekletilirken arada bir çalkalanır. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli bir şişede muhafaza edilir. Böyle hazırlanan aynisafa esansı, kaynamış suyla yari yarıya inceltilir ve bu inceltide ıslatılan bir bez kompres olarak söz konusu bölgeye
yatırılır.

Aynisafa Merhemi: İsveç Şurubu kompresinden önce sürülmesi gereken aynisafa merheminin hazırlanışı: Bir tava veya tencerede 250 g saf domuz yağı (kaz yağı veya tereyağı) iyice kızdırılır. Bu kızgın yağın içine iki avuç dolusu ince kıyılmış taze aynisafa bitkisi (yaprak, çiçek, sap) eklenir, köpüklenme başladıktan sonra kısaca karıştırılır ve ocaktan indirilerek serin bir yerde ertesi güne kadar bekletilir. Ertesi gün, yağ iyice akışkan hale gelene kadar ısıtılır, tülbentten veya sık bir süzgeçten geçirilerek süzülür ve kapaklı merhem kaplarına aktarılır.

(Çevirenin Notu: Süzme sırasında posalar sıkılacak olursa, bitki öz suyu yağın dibine çöker ve küf oluşturur. Bu tür merhemler buzdolabında saklanmalıdır.)
Derialtı Kanaması / Kan Oturması (Hematom) Derialtı Kanaması / Kan Oturması (Hematom) ParanormalTR Derialtı Kanaması / Kan Oturması (Hematom) için Şifalı Bitkiler Arnika Esansı (Tentürü): Deri altı kanamalarında, söz konusu bölgeye gü... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved