Gündüz Düşü Görmek Nedir?

 


Gündüz düşleri genellikle rüya çalışmalarında ihmal edilir ve üzerinde çalışmaya değmez olarak değerlendirilir. Gündüz düşleri içerisinde pek de önemli şeyler olduğu söylenemez. Genellikle dalıp gitme, uzaklara dalma şeklindedir. Bununla birlikte gece rüyalarında görülen simgelerin anlamları gündüz düşleri için de geçerlidir. Gümdüz düşlerinin içerikleri gerçek hislerinizi anlamak ve amaçlarınızı gerçekleştirmek açısından faydalı olabilmektedir.


Gündüz-düşü yarı uyanık pozisyonda anlık hayaller, geçmişten ve gelecekten çeşitil imgelerin ve deneyimlerin hatırlanması ya da düşünülmesi şeklinde olur. Az ya da çok imgesel yeteneğinizin sizden uzaklaşmasına izin verirsiniz. Gündüz-düşü görme esnasında beyninizin sağ tarafını kullanırsınız, beynin bu bölümü kişiliğinizin kadınsı yanını ve yaratıcılığınızı kontrol eder.

Gündüz düşleri büyük sıklıkla iyimser mizaçlı kabul edilir ve aptalca fantazilerden ya da boş hayallerden başka birşey olmadığı şeklinde yorumlanır. Aslında endişelenme bir nevi gündüz düşü olarak kabul ediliebilir, zira birşey hakkında endişelendiğiniz zaman mevcut durumda istenmeyen veya kötü bir senaryo tahayyül edersiniz. Bu tür şeyleri kafanızda kura kura bunların gerçekleşmesine sebep olma olasılığınız vardır. Bu sebeple bir şey hakkında endişelenmeye başladığınız zaman olumlu şeyler düşünmeye çalışmanız daha iyidir.

Kaygılarınızı gündüz düşleri şeklinde beyninizde kuruntulayarak istemeden de olsa kaygılarınızın gerçeğe dönüşmesine sebep olabileceğiniz gibi bunları kendi faydanıza olacak şekilde de kullanabilir ve olumlu şeylerin olması için bir araç olarak da kullanabilirsiniz. Bu temelde müsbet düşünme ilkesinin ta kendisidir. Olmasını istediğiniz şeylerin gözünüzde canlandırmak için gündüz düşlerini kullanabilirsiniz. Denildiğine göre bir çok başarılı atlet, müzisyen ve işadamı gündüz düşlerini kendi başarılarını canlandırmak için kullanırlarmış. En iyi atlayışı yaptıklarını, en iyi anlaşmayı imzaladıklarını ya da en hit müzik parçasını bestelediklerini tasavvur veya hayal ederek bunlara ulaşabilirler. Siz de gündüz düşlerini kullanarak istediğiniz şeyleri gerçekleştirmede kendinize yardımcı olabilirsiniz. Bütün bunların saçma ya da imkansız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, fakat bir işe başlamadan önce kendinizi en iyisini yapacağınıza inandırmak ve böylece kendinize güveninizi artırmak ile beceriksiz birisi olduğunuzu kesin bu işi de başaramayacağınızı düşünmek arasında fark olmadığını da söyleyemezsiniz.

Müsbet olarak gündüz düşleri kurmak, görmek sağlık için de faydalıdır. Gerçek dünyanın beklentilerinden bir anlık da olsa bir kaçış yolu olarak görülebilir. Aynı şekilde bastırılmış isteklerinizin fiziksel olarak eyleme geçmeksizin açığa çıkarmak için de güzel bir yol olabilir. Hemen hemen sürekli olarak işiniz, aileniz, maddi durumunuz, ilişkileriniz v.s. hakkında kaygılanır durursunuz. Gündüz düşleri bütün bu kaygılarla dolu dünyayı arkanızda bırakıp olmak istediğiniz yerde olduğunuzu ve yapmak istediğiniz şeyleri yaptığınızı düşünebilirsiniz. Gündüz düşleri stres atmak, tavır ve davranışların geliştirilmesi, yaratıcılığın geliştirilmesi, beynin, vücudun ve ruhun tazelenmesine yardımcı olur.

Gündüz düşlerinin başlıca temaları

Gündüz düşleri bilinçaltınızın meşgul olduğu düşüncelerin göstergesidir. Aşağıda gündüz düşlerinin genel konu başlıkları yer almaktadır:

Felaket: Belirli bir durumla ilgli olabilecek en kötüyü aklınıza getirdiğinizde, Felaket senaryosu çizdiğinizde aslında senaryosu felaket olan bir gündüz düğü görüyorsunuz demektir. Bu tür gündüz düşleri kaygılarınızı ve korkularınızı yansıtır. Kötü birşeyler olacağı konusunda kuruntular yapmak yerine müsbet düşünmeye ve iyimser kurgular yapmaya çalışın. Sonunda hayal ettiğiniz korkular ne olursa olsun çok fazla kaygılanmamayı ve üzülmemeyi öğreneceksiniz. Bu sinirsel sağlığınız ve psikolojiniz için de çok daha sağlıklıdır.

Kaçıs: Uzak diyarlarda, egzotik yerlerde, maceralar içinde olduğunuzu kurgulamak genelde bir konuda takıldığınızı, hayatnızın son derece monotonlaşmaya başladığı ve tek düze bir gidişat içinde olduğunuz durumlarda, farklı şeyler yapmaya ve denemeye ihtiyaç duyduğunuz durumlarda ortaya çıkar. aşırı yorgun düşmüş, çok stres altında olduğunuzu hissediyor ve bir çeşit kaçış yolu arıyor olabilirsiniz.

Şöhret: Çok görkemli, meşhur ya da kahraman birisi olduğunuzu kurguladığınız dönemler çevrenizden ilgi ve saygı göremediğiniz ve böyle bir beklenti içinde olduğunuz dönemledir. Belki de hayatınızda görmezden gelindiğinizi düşünüyor ya da güçsüz hissediyor olabilirsiniz. Böylesi gündüz düşleri motivasyonunuzu sağlamak için faydalı olabilir.

Aşk: Birilerine aşık olmak ya da birileri ile aşk yaşadığını kurgulamak en genel gündüz düşleri arasındadır. Bu bir aşk arayışı içinde olduğunuz ve aşkın gerçekleşmesini istediğiniz şeyler arasında çok öncelikli bir yere sahip olduğunu gösterir. Aradığınız aşkı bulduğunuz gündüz düşlerinizdeki eylemleriniz üzerinde düşünün, eğer sadece başkalarını kıskandırmak için bir aşk arıyorsanız o zaman bu sizin statü peşinde olduğunuza işarettir, dikkat çekme özlemi içerisinde olabilirsiniz.

Öç: Bu tür gündüz düşleri birilerine karşı olan öfkenizin güvenli bir şekilde dışarı atılması açısından çok faydalı olabilir, fakat bu tür kurgulamaları sık sık ve düzenli olarak yapıyorsanız, düşüncelerinizi eyleme dönüştüreceğinize işarettir.
Gündüz düşlerinin analizi...

1. Kurgularınızın arkasında ne olduğunu bulun: Gündüz-düşleriniz ile gerçek hayatta içinde bulunduğunuz duygular arasında ilişki vardır. Hayatınızın ya da içinde bulunduğunuz durumun hangi yönünün bu düşleri tetiklediğini belirlemeye çalışın.
2. Gündüz düşleriniz sırasında neler hissediyorsunuz? Tıpkı gece gördüğünüz rüyalar gibi gündüz düşleri esnasında hissetikleriniz de gerçek hayatta içinde olduğunuz duyguların bir yansımasıdır.
3. Tekrarlanan temalara dikkat edin: Herhangi bir konu hakkında tekrar tekrar gündüz düşleri yaşamak o konu ile yüzleşmeniz ve çözmeniz gerektiğine dair iyi bir işaret olarak kabul edilir.


Gündüz düşü bozuklukları

Çok sık mı gündüz düşü görüyorsunuz? Bazıları için gerçekten de gündüz düşleri değişik bir realite olarak ortaya çıkabilir. Bu insanlar gündüz düşleri ile gerçek hayatları arasında ayrım yapmakta zorluk çekebilirler ve gerçek ile hayaller birbirine karışır. Bu insanlar için gündüz düşleri yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri ya da kendileri için korunaklı olduğunu düşündükleri bir kaçış yeri halini alabilir. Bu bir sinirsel bozukluk olarak gelişimini sürdürebilir, ve tedavi edilmesi gerekebilir.

Von Munchausen's Disorder: Bu bozukluk sadece çocuklarda gözlenir, bu durum çocukların gündüz düşlerine eğilimleri sebebiyle sınıfta ya da başka bir ortamda odaklanma sorunu yaşaması ve dikkat dağılması şeklinde sınıflandırılır. bu tür bozuklukları yaşayan çocuklar aynı zamanda gözlerinde derin bir bakışa sahiptirler, sınıf içi paylaşımlardan uzak dururlar ve bazen ağızları açık şekilde horlarlar. Bu tür rahatsızlıklar ve bozukluklar ilaç tedavisi ile tamamen giderilebilmektedir
Gündüz Düşü Görmek Nedir? Gündüz Düşü Görmek Nedir? ParanormalTR Gündüz düşleri genellikle rüya çalışmalarında ihmal edilir ve üzerinde çalışmaya değmez olarak değerlendirilir. Gündüz düşleri içerisinde pe... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved