Biyoplazma Nedir?

 


Canlıların, fiziksel bedenlerinin bir tür kopyası denebilecek, iyonize–uyarılmış elektron, proton ve diğer partiküllerden oluşan bir plazma halinde olduğu varsayılan enerji–bedenlerine verilen ad. Terim, Rus bilim adamı V. S. Grischenko’nun maddenin beşinci halini adlandırmak üzere ortaya attığı “plazma” teriminden türetilmiştir.

Biyoplazma varsayımı 1960’ların sonlarında Sovyet bilim adamları tarafından ortaya atılmıştır. Buna göre tüm canlılar, bitki, hayvan ve insanlar, atom moleküllerinden oluşan fiziki bir bedenin yanı sıra, onun benzeri olan bir enerji-bedene sahiptirler. Fizik beden, biyoplazma ya da “biyolojik plazma beden” adı verilen bu enerji beden üzerine kuruludur. Fizik beden ile enerji beden arasında sıkı bir ilişki vardır.

Biyoplazma her doku ve her biyomolekül için ayrı bir özellik göstererek, organizmanın biçimini belirler. Bir canlının enerjisi fiziki hücresinin yanı sıra, daha hareketli yapıdaki biyoplazmasından yapılmıştır. Enerji bedendeki enerji miktarını belirleyen etmenlerden biri solunan oksijendir.

Biyoplazma Nedir? Biyoplazma Nedir? ParanormalTR Canlıların, fiziksel bedenlerinin bir tür kopyası denebilecek, iyonize–uyarılmış elektron, proton ve diğer partiküllerden oluşan bir plazma ... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved