Tarot Nedir ?

 


78 Tarot kartı, 22 Arkana Majör (Büyük Sır) ve 56 Arkana Minör (Küçük Sır) içerir. 

Altın Şafak öğretilerinde 22 Tarot kart, 22 İbrani harf ve Kabalistik Hayat Ağacının 22 yoluna tekabül eder. Bunlar ayrıca 3 element, 7 gezegen ve 12 burca tekabül ederler (3+7+12=22). Ayrıca bunlar belirli renkleri tekabül eder (örneğin: kırmızı = ateş, mars, koç; mavi= su, jüpiter, yay; sarı = hava, güneş, aslan; turuncu = merkür, ikizler vs.). Tarot kartların sayıları da hesaba alınır, 22 kart 0'dan başlayarak 21'e dek sayıları vardır. Altın Şafak sisteminde bunlar sıralarına göre 0"dan başlayarak (bir yer değişim hariç) hayat Ağacındaki yollar üzerinde yerleştirilir (Yollar 1-10'a dek sıralanan Sefirot'tan sonra sıralandığı için 11'den başlar. 11. yola 0 numaralı kart, 12. yola 1 numaralı kart, 13. yola 2 vs.). Kartlar üzerinde tefekkür edilirken ayrıca temasta oldukları Sefirot'ta hesaba alınır.


56 Arkana Minör ise 16 Saraylı kart ve 40 sayılı kart içerip, bildiğimiz oyun kartlarına yakın benzerliği vardır. Altın Şafak öğretilerinde 1-'den 10 sayılı kartlar 1'den 10' sayılı Sefirot'ta tekabül eder. Ayrıca astrolojik dekanlara da tekabül ederler. 16 Saraylı kart direkt elementlere tekabül eder. Ayrıca seriler (asa, tılsım, kılıç, kupa) elementlere tekabül eder (Altın Şafak sisteminde asa=ateş, kılıç=hava, kupa=su, tılsım=toprak). Saraylı asiller ise Kabalistik alemlere tekabül eder (kral=Olam Atzilut, kraliçe=Olam Briah, prens=Olam Yetzirah, prenses=Olam Assiah).

Aşağıdaki kartların ilginç yönü klasik Altın Şafak sisteminden farklı olarak 0.Apdal kartının karşılığına hava yerine Uranüs; XII. Asılı Adam kartı karşılığında Su değil Neptün ve XX. Kıyam kartı karşılığında ateş değil Pluto vardır.

Bu yazıda Tarot kartlarının neden siyah beyaz gösterildikleri sorulabilir. Bunun açıklaması, Tarot kartlarının pratik kullanımında kartların kullanıcı tarafından hazırlanmaları veya bunun zor olması durumunda en azından renklerinin kullanıcı tarafından boyanması önerilir. Bu uygulama Altın Şafak üyelerinin kullandığı hemen hemen bütün kıyafet, (kılıç dahil) alet vs. için geçerlidir. Örneğin, Tarot'a epey ağırlık veren ve Altın Şafak Hermetik cemiyetinin bir türevi olan B.O.T.A. piyasaya sürdükleri Tarot kartlar arasında bu şekilde boş kartlar da vardır. Ayrıca piyasada tamamen boş kartlar da satılmaktadır. Bu şekilde kullanıcı tarafından hazırlanan kartların onunla daha yakın bir rabıta kurduğu ve tılsım gibi manyetik bir şarj aldığı inanılmaktadır.

Bu yazıda ifade edilen renklere gelince, Altın Şafak öğretilerine göre her bir sefira ve her bir yolun dört aleme tekabül eden dört rengi vardır. Kartların mümkün olduğu kadar ait oldukları yolun renklerinde boyanması gerekir.)


Tarot Nedir ? Tarot Nedir ? ParanormalTR 78 Tarot kartı, 22 Arkana Majör (Büyük Sır) ve 56 Arkana Minör (Küçük Sır) içerir.  Altın Şafak öğretilerinde 22 Tarot kart, 22 İbrani harf ... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved