Leviathan Nedir?

 


Leviathan
Leviathan Nedir? Mitolojide Leviathanlar

Ejderhalar dünyadaki en büyüleyici yaratıklardan biridir. Ejderhalar kanatlarıyla ve ateş-nefesleriyle ürkütücü ve heybetlidirler. Mugglelar onları sadece mitolojik canavar olarak hatırlarlar, ki bu da Sihir Bakanlığının birçok ülkedeki bu kocaman canavarları saklamak için harcadığı çabanın göstergesidir. Onlarla çalışan büyücülere Ejderha Bakıcıları denir.

En karakteristik tanımlama Albert Koth (1841) tarafından yapılmıştır ve Koth tanımlamasında Hichory, Missury (ABD) de bulduğu Mammonteus'un iskeletini Leviathan olarak belirtmiştir. Musevilerde Leviathan "deniz-canavarı" anlamına gelmektedir, Ejderhalar dünyanın birçok yerinde (özellikle de Avrupa ve Çin'de) ortaya çıkmıştır, Avrupa'da bu yaratıklar .


Özellikle 16, ve 17, yüzyıl Almanya, Avusturya, Macaristan ve İsviçre'de çok popülerdiler, Onların uçabildiklerine ve Alplerin tepelerine çıkabildiklerine inanırlardı. Bu tür ejderhaların memelilerin fosilleri şeklinde olduklarına dair yeterince kanıt vardı; özellikle IJrsus spetaeus'un fosilleri bu bölgede çok yaygındı. 

                   Leviathan


Rodos'ta halen devam eden ve nesilden nesile geçirilen "Rodos ejderhası" hakkında bir efsane vardır. Bu ejderha insanları ve hayvanları yemektedir ve o bölgenin korkulan bir canavarıdır. Canavarın vücudu timsaha benzemektedir, kanatları, uzun bir boynu, çengel gibi tırnaklan, alev saçan bir ağzı ve dikenli bir yerleri vardır.

Hikayenin ortaya çıkışında Rodos'ta önemli bir yer tutan şövalyeler yer almaktadır. Eski bir kronolojiye göre 1354 yılında Elio von Viiianovo Büyük Yargıç olduğunda bu büyük canavar şövalye Deodetus on Gozon tarafından öldürülmüştür.


Leviathan

Bakınız - Pamukkale Efsanesi

Leviathan Nedir? Leviathan Nedir? ParanormalTR Leviathan Nedir? Mitolojide Leviathanlar Ejderhalar dünyadaki en büyüleyici yaratıklardan biridir. Ejderhalar kanatlarıyla ve ateş-nefesl... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved