Gassho Meditasyonu

 


Japonca da gassho sözcüğü iki elin birleşmesi anlamına gelir. İki elinizi kalp merkezinizde birleştirerek Gasho uygulamasını yapabilirsiniz. Bu meditasyon sırasında burnunuzdan nefes alıp, ağzınızdan verin. Nefes alırken dilinizi damağınıza dayayın, nefesi ağzınızdan verirken bırakın. Dilin bu pozisyonu enerjinin, beden ve beyindeki dolaşımını tamamlar.

Ezoterik Budizmde sol el ay, sağ el ise güneşle bağlantılı sayılmaktadır.

Her bir parmak beş elemandan birisini temsil eder;

Başparmaklar : Boşluk
İşaret parmakları : Hava
Orta parmaklar : Ateş
Yüzük parmakları : Su
Küçük parmaklar : Toprak

Ezoterik Budizme göre parmak uçları da belirli nitelikleri ifade eder;

Başparmaklar : Anlayış
İşaret parmakları : Eylem
Orta parmaklar : Benimseme
Yüzük parmakları : Algılama
Küçük parmaklar : Şekil

Meditatif açıdan ellerimizi birleştirdiğimiz zaman güneş, ay ve tüm elemanlar bir araya gelirler. Dikkatimizi orta parmaklarımıza odaklayarak meditasyonun ateş kavramını vurgulamış olur,
bilinçsiz elemanları yakma bilinci kazanırız.

Parmak uçlarınız aynı zamanda birçok sinir ucu ve meridyeni de barındırır. Orta parmakta biten meridyen, el meridyeninin dış zarıdır. Göğüsten kolun orta kısmına, bileğe, el ayasına geçer, orta parmağın ucunda biter.

Gassho meditasyonunun amacı uygulayıcının enerjisini artırmak ve meditatif hale sokmaktır. Kuralları çok basittir. Dikkatinizi birleştirmiş olduğunuz ellerinizin orta parmakları üzerinde odaklayın ve her şeyi unutmaya çalışın.

Zihnimizin normal hali, kaotik bir delilik halidir. Püf noktası da bu deliliğin farkında olmaktır. Zihninizin gözünü bulutlandıran düşünceleri kovalamayın. Onlara bakın, tanımlayın sonra da dikkatinizi orta parmaklarınızın birleştiği noktaya geri toplayın.

Gasho meditasyonu ile medite olur, ellerimizi kalplerimizin önünde birleştirdiğimiz zaman Tanrıya olan minnetimizi gösteririz.

Frank Arjava Petter
(Japonya'daki ilk batılı Reiki ustası)
Gassho Meditasyonu Gassho Meditasyonu ParanormalTR Japonca da gassho sözcüğü iki elin birleşmesi anlamına gelir. İki elinizi kalp merkezinizde birleştirerek Gasho uygulamasını yapabilirsiniz.... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved