Bilinçaltı Meditasyonu

 


Bilinçaltımızda yer alan olumsuz kayıt ve korkulardan arınmak amacını güden, olumlama meditasyonlarını, imgeleme meditasyonlarını, üst benlik meditasyonlarını içeren son derece etkili bir çalışmadır.

Evrensel Zeka, insanı kendi imajında yarattığı zaman, yaratma gücünü de onunla paylaştı. Hayatın erkek boyutu, hepimizin içindeki bilinçli ve yönetici düşüncedir. Dişi boyutu ise bilinçaltından gelen alıcı ve yaratıcı yollardır. Yani bilinç ve bilinçaltı olmak üzre iki görünümlü tek bir akıl vardır. İnsanın gereksinim duyduğu her şey evren de zaten mevcuttur.

Biliçaltı, bedenin yapıcısı olarak bilinir. Bedenin fonksiyonlarının otomatik olarak yürümesini sağlar. Bedenimizin her hücresinde ve atomunda bir zeka vardır ve bu zeka bilinçaltına bağlıdır. Bilinç, bilinçaltına emirler verir. Bilinçaltı yanlızca bu emirleri alır bunları geçmişte yaşadıkları ile kıyaslayarak "gönüllü hizmetkarlık" yapar. Verdiğimiz her emir, benimsediğimiz her inanç bilinçaltına kayıt olur. Bilinçaltı modern bir bilgisayardan daha gelişmiş bir belleğe sahiptir. Teyp gibi kayıt yapar. Kuralları insan koyar, bilinçaltı bunları uygulamakla görevlidir. Bilinç sadece uyanık olduğumuz zaman iş başındadır. Ancak düşüncenin kullanımı yirmi dört saat sürer.

İnsanlar kendileri için kurallar, yasalar koyuyorlar, sonra da bunların esiri olup mutsuz oluyorlar.

Bilinçaltımızda hayatımızla ilgili değiştirilmesi gereken bir çok düşünce, yargı ve inanç var. Düşüncelerinizi yalnızca siz seçiyorsunuz ve bu düşünceler hayatınızı biçimlendiriyor. İnançlarınız ve düşünceleriniz değişmediği sürece hayatınızı değiştiremezsiniz.

Bilinçli olarak düşünülen her düşünce, bilinçaltını etkiler ve bu etki, düşüncedeki güç ve arzunun derecesine bağlı olarak eyleme geçer.Düşündüğümüz şey yavaş yavaş bilinçaltında kalıplaşır ve gerçek bir deneyimle kendini gösterir. Kimi zaman bu gerçekler bizleri memnun etmez. Oysa o düşünceyi oluşturan "kendimiz" olduğunu anlamalıyız. Ne kadar şanslıyız ki kendi kendimize yarattığımız bu güçlüklerin üstesinden gelebilme olanağına da sahibiz. Çözüm bilinçaltımızı yeniden düzenlemekte yatıyor. Bilinçaltı bedenin mimarı olduğundan, işe daha önce verdiğimiz emirleri değiştirmekle başlamalıyız. Ancak bilinçli olarak yeni bir hayata başlamaya karar versek de bilinçaltına yeni düşünce biçmimizi işlemedikçe o, önce verdiğimiz emirleri yerine getirmeyi sürdürür. Onun bildiği ve uyguladığı emirler aslında bizim kendimiz ile ilgili inançlarımızdır. Bu düşünce ve inançların değişebilmesi için meditasyonları ısrarlı bir şekilde sürdürmeliyiz.

Evren sınır koymaz, biz inançlarımız ile sınır koyarız. İnsan sürekli olarak kendini küçümser ve başkalarıyla karşılaştırır. Kendini kabullenemez.Yaptıklarından, yaşadıklarından dolayı başkalarını suçlar. İçten içe de kendini suçlamayı sürdürür. Suçlamanın düşünce akışını kesintiye uğrattığı kanıtlanmış bir gerçektir.Kendimizi kabullenmeli, onaylamalı ve af etmeliyiz. Elbette bize acı çektirenleri de af etmemiz gerekiyor. Af etmekten kastım, o kişinin acı çekmesinden feragat etmenizdir.

Evrende iki büyük enerji var. Sevgi enerjisi ve korku enerjisi... Korku, yapılmaması gerekenleri yaptırır ve söyletir; rahat ve dengeli olmak gerekirken tam tersi duyguları hissettirir. Bir çok korkumuz var, güvensizlik, başarısızlık, değersizlik, alaya alınma, onaylanmama, reddedilme,sevgisizlik, parasızlık.... Ya korkularımız ile yaşayacağız ya da korkularımızı sevgiye dönüştüreceğiz. Bunun için yapmamız gereken ilk şey hedeflerimizi ve isteklerimizi belirlemek. Bir şeyi yapabileceğinize niyetlenir,inanır,zihninize bunu hayal edip kazırsanız, yarı yarıya amacınıza ulaşmışsınız demektir. Unutmayın, inandığınız ölçüde saip olursunuz.

"Hayal gücü bilgiden önemlidir" Albert Einstein.

Hayat düşlerden yaratılır, düşlerinizin gerçekleşeceğine inanın ve onları gözünüzde gerçekleşmiş gibi canlandırın. Sonrasını bırakın... siz keyfini yaşayın.

Bu meditasyonlar sayesinde, önce korkularımızı kabul ediyoruz. Sonra değiştirmeye niyet ediyoruz. Tüm korkularımızın yerine olumlamalarımızı yerleştiriyoruz (Burda bir parantez bilinçaltımız belirsizlik sevmez). Kendimizi ve başkalarını af ediyoruz. Ayna meditasyonu NLP tekniğinin de kullanıldğı bir meditasyon. Son olarak yine NLP tekniği ile bilinçaltımıza "çapa" atıyoruz...Alıntıdır.
Bilinçaltı Meditasyonu Bilinçaltı Meditasyonu ParanormalTR Bilinçaltımızda yer alan olumsuz kayıt ve korkulardan arınmak amacını güden, olumlama meditasyonlarını, imgeleme meditasyonlarını, üst benli... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved