Aziz Malaki ve Kehanetleri

 


Asıl adı Morgair olan Malaki İrlandalı idi ve 1094 yada 1095 yılında kuzeydeki Armargh kentinde doğdu. Mistik deneyim ve uygulamaların gayet yoğun olduğu o dönemin İrlandasın'da yetişen malaki 25 yaşında rahip ve ardından da doğduğu şehrin baş papazı oldu.

Aziz Malaki'nin daha genç yaşlardayken görücülük yeteneğinin ortaya çıktığı ifade edilir. O dönemin İrlandasın'da vatis adı verilen profesyonel kahinlerin tüm Ortaçağ boyunca bu faaliyetlerini yaygın biçimde resmen sürdürmüş oldukları da göz önünde bulundurunca, bu tarz yeteneklerin o zamanda gayet normal bir şey olarak benimsendiği anlayabiliriz.İşte bu ortamda yaşayan Malaki, 1138'de İrlanda başpiskoposu oldu. Ancak daha sakin ve ilahi konsantrasyon dolu bir yaşamı arzuladığından 3 yıl sonra görevinden istifa etti ve Connor'a giderek keşişlerle birlikte mistik bir yaşam sürmeye başladı. 1138'de Roma 'ya hacca gitti. York şehrinde konakladığı bir sırada yeni kurulmuş olan Sisterien tarikatı mensublarıyla tanıştı ve onlardan çok etkilendi. Bu tarikatın kurucusu olan Aziz Bernard ile tanışmak amacıyla Clavariux kentine uğradı. Bu iki insan arasında güçlü bir dostluk oluştu.

1148 yılında roma'ya gitmek arzusuyla yeniden yola çıktıysa da yolda çok hastalandı. Ve ancak Clairvaux'a varabildi. Kendisini iyileştirmek için çırpınıp duranlara öleceğini kendilerine minnehhtar olduklarını söyledi. Ölümünün aynı yılın 2 kasımında gerçekleşeceğini aylar öncesinden bildirdi. Nitekim de öyle oldu.

Ölmeden önce İskoçya Kralı'nın ölüm döşeğindeki oğlunu mucizevi bir şekilde iyileştirmiştir.
Aziz Malaki ve Kehanetleri Aziz Malaki ve Kehanetleri ParanormalTR Aziz Malaki Kimdir, Aziz Malaki Kehanetleri, Aziz Malaki hakkında bilgi... Asıl adı Morgair olan Malaki İrlandalı idi ve 1094 yada 1095 yılında kuzeydeki Armargh kentinde doğdu. Mistik deneyim ve uygulamaların gaye... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved