Kıyamet Günü Kafatası

 


Kıyamet Günü Kafatası
Gezegenimiz neden ve nasıl yapıldığı belli olmayan garip cisimlerle dolu, bunlardan birisi ve belki de en garibi Londra´da British Museum´da duruyor. İnsanları çıldırttığı iddia olunan kafatasını yakından inceledik.. 

"..saf kuartz kristalinden yapılmış, gerek sahibesi, gerekse de birçok kişi bu cismin bilinmeyen bir uygarlıktan kaldığına inanıyorlar. 

Göz çukurlarındaki gizemli ışıltılar sanki gelecekten haber veriyor.

Bu garip cismin adı "Kıyamet Günü Kafatası.."

Yolunuz bir gün Londra´ya düşerse, "Museum of Mankind" a yani "İnsanlık Müzesi" ne muhakkak uğrayın. Çünkü orada İnsanlık Müzesi´nin dünyanın en inanılmaz, en çarpıcı cismini, gizemini hala kimsenin çözemediği Kristal Kafatası´nı görebilirsiniz. Kristal Kafatası bizde meraklılar dışında fazla bilinmiyor ama herkes için paha biçilmez bir seyir oluşturmakta. Kafanız kadar bir kafatası düşünün yani gerçek boyutlarda ama saf kristalden yapılmış ve de 120 yıl kadar önce Güney Amerika´da bir maceraperest tarafından kazılarda bulunmuş. Üzerinde o kadar çok spekülasyon yapılmış ki, karşısına şöyle geçip bir baktığınızda tüyleriniz diken diken oluyor. Peki neden? Bir kere çok eski olduğu kesin ama bilinen hiçbir antik inanç biçiminde benzeri yok, kimlerin hangi amaçlarla kullandığı ve nasıl bir dinsel ritüelin parçası olduğu konusunda da bir bilgi bulunamıyor. Ama daha da ilginci kristalin bu şekilde işlenmesinin çok güç olduğu ve geçmişte yapılamayacağının bilinmesi. Öylesine çok söylenti var ki..

Dipsiz kuyuya yolculuk..

Kristal Kafatası´nın hastalıklara iyi geldiği, dileklere cevap verdiği, içine bakanların geleceklerini gördüklerini varsayan sürüsüne bereket söylenti var. Çıldıranların olduğu dahi söyleniyor. Bunların hepsi uydurma olabilir veya belki Kristal Kafatası geçmişte kaybolmuş karanlık bir tarikatın sembolüdür hatta kristallerin belli enerjiler yaydıklarını kabul edersek, ki bununla ilgili ciddi iddialar var, gerçekten garip etkileri oluşturduğu dahi düşünülebilir. Fakat kesin olan tek birşey var, o da kafatasının inanılmaz biçimde etkili bir sanat eseri olduğu. Öylesine detaylı ki, üzerinde kemiklerin ek yerlerini dahi görebiliyorsunuz. Hele şöyle biraz dikkatle göz çukurlarının içine baktığınızda, sanki başınız dönüyor.. Buz gibi dipsiz bir kristal kuyuya tepeüstü düşer gibi oluyorsunuz. Hep söylenir, antikalar tehlikelidir, hele kimin, ne amaçla kullandığını bilmiyorsanız..

"Son yüzyılda bilinen en pahalı mücevher genç bir kadına aitti, siyah bir kadife kumaşın altında, gözlerden uzak saklanıyordu. Şimdi ise bir müzenin loş salonunda ziyaretçilerin gözleri önünde parıldıyor, ağırlığı 5.19 kg. Saf kuartz kristalinden yapılmış, gerek sahibesi, gerekse de birçok kişi bu cismin bilinmeyen bir uygarlıktan kaldığına inanıyorlar. Göz çukurlarındaki gizemli ışıltılar sanki gelecekten haber veriyor. Bu garip cismin adı "Kıyamet Günü Kafatası.."

Yukardaki sözcükler ünlü bilim adamı Arthur C. Clarke´ın "Gizemli Dünya" adlı tv dizisinden alınma. Şimdi gelin, bu garip şeyin geçmişine bir göz atalım. Kafatasının, ilk olarak İngiliz kaşif ve maceracı Albert M.. Hedges´ e ait olduğu biliniyor. Hedges 1959´da öldüğünde kızı Anna Mitchell "Kıyamet Günü Kafatası"na sahip oldu. Anna, kafatasının Güney Amerika´da Mayalar´dan kalma Lubaantun adlı antik kentte bulunduğunu söylüyor ve ekliyordu; "..onu ilk gördüğümde içinde bir parıltı vardı, babama haber verdim, bana dikkatli olmamı söyledi sonra kafatasını korku ve saygıyla yerinden kaldırarak, üstünü örttü. Kafatasının bulunduğu Lubaantum adlı Maya Kenti´nin adının anlamı ´"Düşen Taşların yeri". Arada bir bağlantı olmalı.."

Kaç yıllık olduğu anlaşılamıyor..

Anna´nın babası önceleri kafatasının bölgede yaşayan Maya kökenli yerlilere ait olduğunu sanmıştı, kazı yaparken önce kafatasının üst kısmını, üç ay sonra da altını yani alt çene bölümünü buldu. Yerlilere saygı duyuyordu ve buluntusunu onlara vermek istedi ama yerliler Hedges´e hediye ettiklerini söyleyerek almadılar. Aslında ataları olmalarına rağmen geçmişlerinden ürküyorlardı. Maya uygarlığının gizemi hala çözülmüş değil, geçmişlerinin MÖ 1500´lere ulaştığı biliniyorsa da, uygarlığın doruğuna ulaştıkları dönem MÖ 700-900 arasında. Yazıyı, matematiği, takvimi biliyorlardı ama sonra birşey oldu. Hala nedeni bilinmeyen bir şey.. Mayalar birden yokoldular. Depremler, doğal afetler düşünüldü ama tek bir iz bulunamadı. Dış bir saldırı izi de yoktu, büyük bir savaşın izleri daima bulunurdu ama o da yoktu. Mayalar aniden yok olmuşlardı, öylesine ki tahıl depolarını, ev eşyalarını dahi öylece bırakıp gittiler. Ele geçen birkaç yazıt ise, gizemi çözemedi. Hedges, Mayaların sırrının ardında Kayıp Kıta Atlantis efsanesinin bulunduğuna inanıyordu.

"Kıyamet Günü Kafatası.." gerçekten de saf ve blok bir kuartz kristalinden yapılma. Hedges, onun 3600 yıllık olduğunu iddia ediyordu. Bu tarih büyük Mısır piramitlerinin yapıldığı dönemle çakışmakta. Olabilir mi? Çağdaş bir kristal uzmanı olan Frank Dorland, benzer bir kafatasının birkaç yıl evvel yapıldığını belirtiyor ama bunun ancak modern teknoloji ile mümkün olabildiğini de ekliyordu. Birçok uzman kafatasını inceledikten sonra bazıları 500 yıldan eski olduğu görüşünde birleştiler, diğerleri birşey söylemekten kaçınıyorlardı. Ama 500 yıl doğruysa, Hedges´in söyledikleri yanlıştı zira Mayalar 500 yıl önce çoktan tarihe karışmışlardı. Ama Orta ve Güney Amerika´da saf kristal yataklarının bulunduğu tek yer, Meksika topraklarındaki Calaveras´dı ve burası Mayaların yaşadıkları yerlerden birisiydi. Öyleyse, kafatası nereden gelmişti?

Bilimsel testler yetersiz kalıyor..

İnsanlık Müzesi kayıtlarında, kafatasının 1898´de New York´daki ünlü mücevherci Tiffany´den 120 Pound´a satın alındığı yazıyor. Öteki kafatası ise Kanada´da bulunmakta, aralarında da farklar var. Gerek Hedges "Anılar Kitabı" ında, gerekse de Anna sayısız kez kafatasının kendilerine ait olduğunu gizemli hikayesi ile beraber sayısız kez tekrarlamışlardı. Fakat, nedense Müzeler bunu bilmemezliğe geliyordu. Aynen British Museum´un kayıtlarında gözüken, büyü ve dehşet evreninin en korkulu kitabı "Necronomicon" un müze yetkilileri tarafından reddedilmesi örneğinde olduğu gibi. Kristal uzmanı Frank Dorland, kafatasını alarak 7 yıl süreyle inceledi, eskiliğini anlamak için Hewlett-Packard Electronic´ e götürdü ve kristal kafatasını osilatörlerde test ettirdi. Kafatasının eski olduğu kesindi ama binlerce yıllık olup olmadığı anlaşılamadı fakat en azından 300 yıllık olduğu kesindi. Öyleyse bu bir dinsel obje olabilirdi ve kimliği bilinmeyen bir grup rahip tarafından saklanmıştı. Belki, kehanet alanında kullanılıyordu, kristal küre örneği gibi. Sonuç olarak Dorland, Hedges´in kafatasını Orta Doğu´dan getirmiş olabileceğini ve Templar Şövalyeleri´ ne ait olduğunu belirtti, Hedges galiba gerçeği saklıyordu.

Aslında bu iddia Mayalar´dan daha ilginçti. 1118´de Haçlı Seferleri döneminde kurulan Templar Tarikatı karanlık bir efsaneydi. Kara büyü, seksüel ayinler, İsa´nın reddi, cinlere tapmak gibi negatif konularla uğraştıkları için adeta lanetlenmişlerdi. Taptıkları kötülük gücünün adı ise Babhomet´ ti ve bu güç bir kafatası ile simgeleniyordu. Dorland´ın yaklaşımı buydu ve Dorland kafatasıyla ilişki kurduktan sonra garipleşti. Garip çan sesleri duyuyordu, olağanüstü bir koro ilahiler söylüyordu ve kafatasının içine baktığında başka kafatasları, yüksek sarp dağlar, parmaklar ve yüzler görüyordu.

Şeytan Kilisesi´ nin ziyareti..

Bütün bunlar doğru olmayabilir ama bir olay var ki, çok düşündürücü. San Francisco´daki ünlü Şeytan Kilisesi´ nin lideri Anton LaVey kafatasını duyduktan sonra, Dorland´ı ziyaret ederek, kafatasının Şeytan tarafından yaratıldığını iddia etti. LaVey, evden ayrıldıktan sonra Dorland kafatasını bir kutuya koyarak dolaba sakladı. Geceyarısı Dorland çifti ve evde çalışan kadın garip seslerle uyandılar ama birşey bulamadılar. Sabah kalktıklarında salonda bulunan bazı küçük eşyalar kaybolmuştu ve kristal kafatası sokak kapısının önünde duruyordu, dolaptan kapıya kadar olan mesafede kristal bir toz izi bırakmıştı. Gizem hala çözülemedi, kafatası da müzeye geri döndü.

"Morfik Titreşim" bilimsel bir terimdir, bilinçli içgüdüleri simgeler. Japonya´da Kojima Adası´ndaki maymunlar patatesleri denizde yıkamadan yemezler, bu bir tad güdüsüdür yani tuzlarlar. Zoolog Lyall Watson bu maymunlarla ilişkisi olmayan diğer adalardaki başka maymunların da aynı şeyi zamanla öğrendiklerini belirtiyor. Kristaller ve kristalizasyon konusunda ciddi bilimsel gelişmeler var. Belirtilenlere göre, kristaller organik yani bir tür canlı türü ve enejiyi depolayabiliyorlar. Acaba öğrenebiliyor da olabilirler mi? Yani Kristal Kafatası, kısacası bilinçli bir cisim mi? Cevap belki çünkü kristal araştırmaları hala sürüyor. Gizem eninde sonunda çözülecek.

Kristal Kafatası´nın geçmişi bilinmiyor. Müze yetkilileri onun Azteklere ait olduğunu ve insan kurban edilen törenlerde kullanıldığını söylüyorlar. Ama bu da kanıtlanmış bir bilgi değil, bir tür geçiştirme. Kristal Kafatası, Londra´da "İnsanlık Müzesi"inde ışıltılar saçarak duruyor, gizemini açıklamaya hiç niyeti yok. Müzeden ayrılırken son bir kez daha baktım, sanki gülümseyerek geri çağırıyordu. Ne yalan söyleyeyim, oradan zor ayrıldım. Belki ben de okuduklarımdan etkilenmiştim ama ne olursa olsun İnsanoğlu tarafından yapılmış en güzel ve en gizemli cisimlerden birisi orada duruyor.


Kıyamet Günü Kafatası Kıyamet Günü Kafatası ParanormalTR Gezegenimiz neden ve nasıl yapıldığı belli olmayan garip cisimlerle dolu, bunlardan birisi ve belki de en garibi Londra´da British Museum´... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved