Kalkhas Kimdir?

 


Kalkhas Kimdir?

Apollon rahibidir. İsmi ‘’sıkıntıda olmak’’ kelimesinden türetilmiştir. Kral Agamemnon emri altında toplanmış krallara Troya Savaşı’nda eşlik eden ve danışmanlık yapan kuş bakıcısı ve görücüdür. Memleketi Megara veya Mykene’dir, bazı kaynaklar Troyalı olduğunu, ancak Apollo’nun uyarısı üzerine şehri terk ederek Akhilleus ile dostluk kurduğunu söyler; yin de Agamemnon’a, eğer ki Akhilleus Yunanlılarla birleşmezse, Troya’nın düşmeyeceği kehanetinde bulunur.

Savaş seferinin süresini de önceden söyler: Agamemnon Aulis’te Zeus ve Apollon’a kurban verirken, sırtında kan kırmızsı bir işaret bulunan mavi bir yılan sunağın altından fırlayarak bir çınar ağacına sarılır. Ağacın en üst dalında , içinde serçe anne ve beş yavrusunun bulunduğu bir serçe yuvası vardır. Yılan hepsini yer ve Zeus onu henüz ağacın üzerindeyken taşa çevirir. Kalkhas bunu yorumlar: Savaş dokuz yıl sürecektir fakat onuncu yılda Troya düşecektir.

Zeus, kehaneti zamanında gönderdiği şimşekle güçlendirir. Ters rüzgarlar Yunanlılar’ın yola çıkmasını engellerken, Apollon’un talimatı üzerine Kalkhas, Agamemnon’un en güzel kızı İphigenia’nın Artemis sunağı üzerinde kurban edilmesini talep eder. Bu şekilde Yunanlılar’ı Troya’ya sevk eden Agamemnon değil, odur. Troya’dan önce Yunanlılar’ı tüm önemli meselelerde bilgilendirmiştir ve Troyalılar’a tahta at yardımıyla baskın yapma hilesinin de fikir sahiplerindendir. Daha sonra Kolophon’da Giritli Apollon rahibi ve görücü Mopos ile bir görücü ve bilmece tartışmasına girişerek kaybeder ve kahrından ölür.

Bakınız - Pythia
Kalkhas Kimdir? Kalkhas Kimdir? ParanormalTR Kalkhas Kimdir? Apollon rahibidir. İsmi ‘’sıkıntıda olmak’’ kelimesinden türetilmiştir. Kral Agamemnon emri altında toplanmış krallara Tro... 4.5 5

Hiç yorum yok:

Copyright © Paranormal Olaylar. All Rights Reserved